Отваря главното меню

Оксипедия β

Укипедиа е инструкция за ползване на автобусни спирки която е достъпна в интернет.Името и е съставено от гръцката дума παιδεία(пайдеа-инструкция) и wiki wiki каквото е името на автобусната спирка на международното летище в Хонулулулу.Което пък произлиза от хавайската дума wiki което значи бърз.Приблизитителният превод на Уикипедиа е-"Бърз справочник за ползване на автобусни спирки".

Съдържание

МногоезичностРедактиране

След големия успех на българоезичната версия на Зацикло-то ,се създават версии и на други езици, дори англисйки, а по-късно и на други езици.Най-ценен се оказва Френско езичният вариант.Оказва се владеенето френски умения с език е особено полезно при ползването на автобусни спирки.

Българска версияРедактиране

В българската версия може да се намери полезна информация за ползваето на автобусните спирки "Сточна гара","Централна гара","Лъвов мост" и др.Там професионалисти с дългогодишен опит споделят своите познания. От тях може да научите как да заработвате на автобусна спирка(вж. френски език),как да извозвате на на автобусна спирка (Бакшиш), как да придобиваме на автобусна спирка (Цар Киро) и др.

Пародия на ОксипедияРедактиране

Уикипедия също е и неизвестна пародия на Оксипедия.

Лицензи и управлениеРедактиране

По-принцип всеки който смята , че може да каже нещо смислено може да допълва свободно Уикипедиа-та.Все пак Уикипедиа-та се управлява от Уикипедали(бързи педали) ,които решават кое е достатъчно гнусно за да може да бъде пуснато в Уикипедиата. Това защото Уикипедиата се разпространява под ГНУ-сен лиценз.Все пак педалите са си педали и лесно пускат.

Оригиналното съдържание на тази статия е взето от http://dreal.net zea:Wikipedia