Отваря главното меню

Оксипедия β

Кралство Норвегия е страна в Северозападната част на Европа, на Скандинавския полуостров. Управлявана е с желязна ръка от крал Харалд V Птицата.

Харалд V и баща му. Показана е приликата им.

Съдържание

ГеографияРедактиране

 
На Норвегия им е смешно че Швеция и Финландия изглеждат като кур с топки на евромонетите.

Норвегия има издължената форма на сопол разтеглен по хартия. Норвегия е избрала да не влиза в Европейският Съюз поради това че им е смешно как Финландия и Швеция изглеждат изглеждат на евромонетите (вижте илюстрацията вдясно). На север кралството граничи с Империята на Белите Мечки, на запад с Швеция, страната на фалшивите викинги (иска им се да бъдат, ама не са). През морето, на юг е кралството на черните викинги – Дания. Норвегия е разделена на девет региона:

  • Асгард – Регионалният управител тук е Один Всемъдрият. Той оглавява легион от извратени и умрели герой. Всеки ден те ядат един и същ глиган и после го повръщат, че да има за следващия ден.
  • Мидгард – Тук се намира двореца на Харалд V и главната армия на викингите.
  • Алфхайм - тук живеят елфи.
  • Йотунхайм – територия оспорвана с Швеция. Тук живеят гигантите, който обичат да се състезават да хвърлят камъни.
  • Сварталхайм– регион населен от дребосъци който се мисля за големи майстори на изделия. Елате тука да се посмеете, но не се изненадвайте ако ви нападнат с малки чукчета. Тогава им се посмеете още. Нека да пискат.
  • Ванахайм – регион завоюван от Асгард, и пълен с бъзливци. Но иначе плодотворна долина.
  • Хелхайм – Чист Ад. Регионалният управител е Хел, която е половин зомби, половин жена, и много обича да изтезава своето население.
  • Муспелхайм – земя на пироманиакалните гиганти. Постоянно се подпалват и реват че са по-добри по мятане на камъни от тези в Йотунхайм.
  • Нифълхайм – тук вечно е мъгляво и затова не мога да ви кажа какви ги има тука. Сигурно ледените гиганти.

НаселениеРедактиране

Норвегия се обитава от викинги, дребосъци и гиганти слушащи Блек метъл. Армията е съставена от гневни викинги, прекалили с жицата които постоянно бягат да плячкосват Франция и Великобритания. Това е и всъщност цялата икономика на кралството – плячка! Поради това викингите са винаги във вражда с пиратите и битките помежду им са ожесточени.

ИсторияРедактиране

Началото на Норвегия може да се сведе до времето когато гиганта Имир е бил накълцан на парчета от синовете си. Неговите вежди паднали в морето и останали там да плуват над вълните докато викингите дошли и направили тази земя своя дом. За няколко хиляди години викингите са стояли мирни, калявали са се в студа и са се упражнявали да скърцат със зъби. И времето дошло когато те са се юрнали по моретата в търсена на плячка. Те ограбвали Европа до идването на пиратите. Когато тези две плячкосващи сили са се срещнали, Първата Пиратско-Викингска Война избухнала.

Първа Пиратско Викингска ВойнаРедактиране

Викингите тъкмо бяха пристигнали да ограбват Париж, когато намерили града вече изпразнен. От кой? Никой друг освен новата банда на пиратите! Тутакси викингите обявили война на пиратите и корабите им се спречкали по моретата. Поради това че имали по големи и добри кораби, пиратите победили викингите (като прекатурили корабите им) и ги накарали да плуват обратно до Норвегия.

Втора Пиратско-Викингска ВойнаРедактиране

 
Типичен жител на Норвегия.

Разгневените викинги така заскърцали със зъби че искри изскочили. Прибирайки се у дома построили летящи кораби, взели няколко гиганта със себе си и излетели да си го върнат. Докато пиратите били още пияни от победното си празненство, викингите дошли и ги изтребили със тежките си секири. Пироманиакалните гиганти подпалили пиратските кораби и викингите са се върнали в Норвегия, по-весели от всякога. Оцелелите пирати избягали в Карибското и Индийското Морета, но от тогава все още правят набези във викингска територия и водят битки с пиратите когато ги срещнат. Ту един, ту другия побеждава.

Война на Северния ПолюсРедактиране

След като набили пиратите, викингите се завърнали в Норвегия, но заварили страната си нахлута от белите мечки. Викингите грабнали секирите и са се били да изгонят нападателите си. Северните мечки побегнали към Северния Полюс, но викингите ги последвали и в ожесточена битка спечелили Свалбард и Исландия. После мирен договор бил сключен и оттогава викингите живеят в мирни отношения със северните си съседи.