Отваря главното меню

Оксипедия β

Лъвовете са свирепи и ужас...

приглушено ръмжене отстрани

... такова де, прекрасни, величествени създания. Лъва е цар на гората...

ръмжене

абе такова де, император на света и най-умното животно всякога.

Пак ли ма?! Т'ва да не е джакузи?

Съдържание

Лъвове в природатаРедактиране

Лъвовете живеят предимно в саваната. Този тук живее във ваната ми и не мога дори да се измия заради него.

ръмжене

Добре де, добре! Лъвовете скитат на групи от по няколко животни, с по един главен мъжкар който оплодява женските. Малките мъжки лъвчета остават в стадото за две години преди да бъдат прогонени, защото на мъжкаря го е страх че ще му видят сметката. Какво друго?

оглушително мляскане

А да, лъвовете ловуват всякакъв едър дивеч: антилопи, газели, зебри, та чак и слонове. Могат да гонят плячката си със скорост до 60 км/ч, включително и невнимателни туристи на сафари. Но кой всъщност ловува? Лъвиците, докато мъжкаря охранява прайда.

Видове лъвовеРедактиране

 
Лъв, моменти преди да налапа фотографа.

Съществуват дузина различни видове лъвове, но има спор че всички тези видове са просто измислени от полудели натуралисти само и само да се прославят или да си направят реклама. Например, Бил Гейтс наименувал една порода лео майкрософтос, в началото на деветдесетте.

Но все пак една интересна порода са белите лъвове, които дължат цвета си на това че един път видели Бойко Борисов да се усмихва. Изключително редки и красиви, те са иползват в редица циркове за представления и сексуалното удовлетворение на клоуновете.

Правят впечатление и кръстоските между лъвовете и съответно тигрите, леопардите и ягуарите. Кръстоската между лъв и тигър може да породи вид животно наречено лигър, с грива и тъмни точки, достигащо огромни размери. Въпреки големината си, лигърът е импотентен. Поради това няма какво да прави, а само се лигави и опустушава цели села и градове, откъдето и идва името му. Кръстоската на клоун с лъв обаче няма да споменаваме.

На почивкаРедактиране

Редица зоологически градини се обитават от някой и друг лъв, но хората така и не разбират че лъвовете не са затворници там. Напротив, те са нa почивка. Биха избягали обратно в саваната но защо ли пък да бягат от място където им се дава безплатно месо в замяна на това да ги кокорят любопитни дечица? Мда, сладък животец, особено за животни които обичат да се излежават по 20 часа на ден.

Древно КралствоРедактиране

 
Крал Смилодон Съблезъби. Портрет на лъва-художник Лъвианджело.

В древни времена е съществувало могъщо кралство на лъвовете в Африка. Владетеля на това кралство е бил Смилодон Съблезъби. Един ден като се разхождал, краля се подхлъзнал и си счупил главата. Една гладна маймунка слезнала от дървото си и му изпапала мозъка. Изведнъж поумняла и от нея произлезли първите хора. Кралството на лъвовете пък се разпаднало и без силен водач лъвовете ги домързяло да се бият за политическа мощ.

Лъвове измежду насРедактиране

Някои лъвове все още съхраняват умението да се преобразуват като хора и в резултат бродят измежду нас. Наричат се върколеоси. Измежду представителите на тези същества са хора като Лев Толстой, Лев Яшин, Леонид Брежнев, Мао Дзъдун и други. Също така, множество такива лъвове се крият под зодиакалния знак на лъва. Между другото се знае че лъвовете са допринесли за създаването на България. Няколко прайдове лъвове се преобразило в хора и отбранявали шипченския проход от турските орди. Затова се казва че те са били храбри като лъвове – защото са си били такива. Не случайно тогава и герба на България е съставен от три лъва с корона.

ВъзражданеРедактиране

В далечното бъдеще Смилодон се завръща в света и завладява земята с армия от лъвове. Хората ще изчезнат като вид и лъвовете отново ще господстват над всичко. Кога ще стане това не е известно, но това е било предрекано от картите на баба Надежда – ясновидката от село Слокощица.

Друго ПрепитаниеРедактиране

Да, лъвовете обичат да ловуват за дивеч, но има и такива които страшно обичат човешкото месо. Това е било още от времето когато редовно гостували с християнски мъченици от ерата на Римската империя. Мое огромно облекчение е че този лъв тука, дето съм го купил на черно от зоологическото, не е такъв, нали? Нали?

Прфггггггггг ааааааааагггх!!!

звук на разкъсано тяло

лъвски рев


доволно мляскане