Отваря главното меню

Оксипедия β

Клуб Пясък

Клуб Пясък стартира на 19 юни 2012 година. Членуващите са деца, които обичат пясъка и всичко от и с пясък. За начало на клуба се счита рисуването на голяма принцеса с яркожълт пясък по белите плочки. Събранието се състои на една детска площадка, която пък от своя страна се намира на майната си. Един ден едно дете си счупва играчката, с която прави балончета. Една от членуващите в клуба погреба играчката в пясъка, но някой я открива и изхвърля. Затова биват подредени двайсетина камъчета в една линия и ги биват заровени по странен начин, заедно с още много играчки и дървени мъниста.

Съдържание

Състав на пясъка, в който играе клуб Пясък:Редактиране

 • Сух пясък
 • Мокър пясък
 • Чакъл
 • Сбита пръст
 • Може би бетонна или циментова плоча(Нищо, утре ще разберем.)
 • Състав на сухия пясък:10% чакъл, 89% пясък, 0-5% вода 1% кучешки лайна.
 • Състав на мокрия пясък:20% чакъл, 50% пясък, 20% вода, 10% кучешки лайна.
 • Състав на чакъла:70% чакъл, 10% пясък, 20% вода, 0% кучешки лайна.
 • Състав на сбитата пръст:99% суперсбита пръст, 0,5% пясък, 0,3% вода, 0,2% кучешки лайна.
 • Състав на бетона/цимента(ако го има): Очаква се скоро...
 • Общ състав на пясъчника: Очаква се скоро...

Първите пет дни:пясък по пързалкатаРедактиране

Първите пет дни от съществуването на клуб Пясък са свързани с един килограм и половина пясък на пързалката. Той се слага за по-големи скорост и забавление. Някои членове на клуба, драскат по пързалката и люлките с пастел и пишат: ,,Ако четеш това, си тъпа путка!"; ,,Ако четеш това, си смотан кур!"; ,,Тъпи путки и курове!"; ,,Сбогом, люлка-парабулка и пързалка-заврънкалка!" Работата беше там, че винаги драсканиците биват изчистени. Възрастните откликват на пясъка по пързалката със забележки и спорове, но след това следва черна магия и на възрастните им се случват различни лоши неща, които не са опасни. Дори сред членуващите се появява идеята да прекръстят клуба на Пясъкопързалка, а на пързалката бива измислено име:-Пързалка Детева( в някои версии Детскова) Пясъкова. Клуб Пясък много обича да се пуска на пясък.


Аз като основателка на клуба мога да кажа, че това е много забавно, защото навсякъде хвърчи пясък и съм просто като в пясъчна буря. Яко.


Клуб Пясък обича да слага пясък и по люлките. После участниците се люлеят на люлките, пясък хвърчи навсякъде. Подобно на пързалката. С измитането на пясъчната жена и пясъка, който се слага на пързалката и люлките, т.е. всичкия пясък извън пясъчника и връщането му откъдето е дошъл се слага край на пясъкопързалковолюлчинската седмица.

Следващите дниРедактиране

Следващите дни клуб Пясък прави замъци от пясък, които винаги биват настъпвани от глупави и/или лоши деца на около три годинки.

ВраговеРедактиране

Като всяка велика идея и клуб Пясък си има врагове. Членовете на клуба много обичат сапунени мехури и се радват на тях. Радват се и когато някой прави. Напоследък никой не прави. Затова се правят възможно най-мизерни номера на враговете. Но след правенето на балончета от клуба следва сдобряване, така че вече врагове засега няма.

ТунелиРедактиране

Клуб Пясък обича да строи тунели от пясък. Веднъж клубът прави един голям. Пробиват пясък и чакъл, до сбита кал стигат. Тунелът обаче се срутва, и то два пъти, при това втория път при първата реставрация. Плановете за утре са да се направи пълна реставрация на тунела. Сега е колкото да не падне. Бива направен един голям и здрав тунел, но бива заровен.
При големия тунел бива изхвърлен много чакъл навън. Той си стои и до днес (Чакъла, де!).

БъдещеРедактиране

В плановете влиза и направата на огромен тунел в пясъка и откопаване на първия тунел за клуба, т.е. да бъде врътната цялата площадка на малкия пръст на клуб Пясък.

Дневник на клубаРедактиране

Имам играчка, правеща балони! Клубът се забавлява.

Малко тъпо хлапенце псува, но клубът го нарича невъзпитано и то млъква.

Вижте същоРедактиране