Отваря главното меню

Оксипедия β

Зъб, мн.ч. Зъби. Предназначението им е да дъвчат и да болят. Делят се на няколко вида: Млечни, Постоянни, Развалени и Пломбирани. Последните се делят на два подвида: С лоша пломба и с добра такава. Първите болят, ако до тях расте друг зъб и гаранция, че ще изхвърчат на скоростното влакче.

Съдържание

МлечниРедактиране

Лесно се развалят, малки са и се сменят. Аз смених всичките! Последния си го махнах в часа по БЕ. Изхвърча и ми падна в чантата. Търсихме го половин час.

Горни кучешкиРедактиране

Млечните горни кучешки зъби са голям кеф, щото като се разклатят, можете да ги оставите да висят на нерва си, да ги бутате с език и да се правите на вампири. Можете да се насладите на това само два пъти през живота си: веднъж-десния зъб и веднъж с левия, така че не бързайте да ги махате. От друга страна пък като спите въпросните зъби могат да ви паднат в кривото гърло и да се задушите и да умрете. Бе и аз не знам. Просто спете тъй, че ако ще падат, да паднат извън устата ви.

Горни резциРедактиране

Като ви паднат, царят ще стане сар, цветето - свете, ц*ц*те - сиси, целувката - селуфка, пъпленето - пъфлене, и т.н. Внимавайте какво казвате - една грешка и няма да ви разберат.

ПостоянниРедактиране

Като се развалят, бягайте при зъболекаря, щото няма да се сменят със здрави за разлика от млечните. Те са по - чувствителни. Пример: Когато сте с млечни зъби, можете да хапете сладолед без да ви боли. С постоянни здраво ще боли. Нормално е. Колкото до сладоледа, хапете го без зъби (с устни).

РазвалениРедактиране

Болят. Ако имате пулпит, няма да можете да спите. Идете при зъболекар веднага! Щото много скоро ще се наложи да ги вадят. Ако ви е страх - с упойка нищо няма да усетите. Спокойно!

ПломбираниРедактиране

Излекувани зъби с кариес. Аз имам седем пломби, но имам чувство, че ще се увеличат...


Ако си миехте зъбите, нямаше да има нужда да четете точките за развалените и пломбираните зъби. Също така аз нямаше да напиша предпредпоследното изречение.

П.С. Вече съм с 10 пломби. (А съм само на 12!)