Жабата е скачаща гадинка, която обича да се вре по главите на хората и да им се пъха в гащите, та оттам и в задника. Тя представлява зелено животно, което яде мухи(тежко и горко му, ако глътне пчела или оса).


Какво се случва, когато жаба изяде оса или пчелаРедактиране

Когато жаба глътне оса или пчела, тя почва да пърди силно, да подскача и да квака. След което се изсира на главата на най-близкия човек и изповръщва във врата му дразнителя. Понякога жабата се изпикава във ушите на човека за капак на всичко. След това жабата излита с авиолинии "Ритник" в най-близкото блато. След което разказва на жабите за чудната случка, а те не й вярват.

Какво става, когато жаба влезе в леген и не може да излезе повечеРедактиране

Тогава жабата започва да сере. Когато направи стълбичка от л*йна, тя излиза навън, оставяйки ужасна смрад и кафява грозна стълбичка. Обикновено хората биват отвратени и допълват легена с тяхното си повръщано.


Жабешки гладРедактиране

Жабешкият глад е следно нещо: първо всяка жаба яде мухи. След 100 години вече е огромна и яде хора. А като се минат още 100 години, гадинката е способна да яде по три небостъргача на ден. Като се минат още 100 години, жабата ще може да се храни с планети. А след 1 000 000 000 000 000 000 000 (безкрай нули) години ще изяде цялата Вселена наведнъж. Но... Жабата ще гръмне и всичко ще си дойде на мястото-ще има мухи, хора, сгради, планети, Вселена... и едно малко жабче в гьола. Има различни хипотези за жабешкия глад. Те са такива, че такова жабешко "суперядене" се случва на всяка секунда, но всичко става толкова бързо, че ние не усещаме. Втората хипотеза, която е по - вярна, е, че това никога не се е случвало, никога не се случва и никога няма да се случи. Кое е вярното? Може би второто. Кой знае...

Известни жабиРедактиране

Жабата - Феичка

Това е жаба, която с едно махване на вълшебната пръчица може да потуши пожар.

Жабикянокониоти

Известна жабешка група.

Квакопоговор... Опа! Скоропоговорки от ЖаболандияРедактиране

  • Кваквото повикало, такова се квабадило.
  • Квастъргач луни не яде.
  • Квон боб яде ли?
  • Работата квраси жабока, а мързелът го грози.

Жабешка кухняРедактиране

  • Пържени мухи със смлени мравки
  • Небостъргачи на скара с гарнитура луни
  • Сок от слънца с хлебарки
  • Смлени небостъргачи с тиня и гарнитура конски мухи !ПРАВИМ ГО ПРЕД ОЧИТЕ ВИ! (Поръчано само веднъж през 2001 година)

Книгата е от Жаб Кряков Грозижабов